Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Nivelreuma ja arki

Nivelreuma ja arki

Nykyhoitojen ansiosta nivelreuman kanssa voi elää täysipainoista elämää. Hoidot ovat kehittyneet viime vuosina paljon. Vaikeinta on silloin, kun oireet alkavat, mutta niiden aiheuttajaa ei tiedetä. Diagnoosin varmistuminen voi kestää kauan, mutta sen varmistuttua ja hoitojen alettua, vointi paranee yleensä nopeasti.

Lääkehoito lievittää sairautta, sen oireita ja hidastaa sairauden etenemistä. Omilla elämäntavoillaan voi myös vaikuttaa oireisiin. Liikunta parantaa lihaskuntoa ja lisää nivelten liikkuvuutta. Painonhallinta on tärkeää nivelten liiallisen kuormituksen välttämiseksi. Työskentelyasennot ja -tavat työpaikalla on hyvä tarkistaa. Muistathan pitää työssäsi säännöllisin välein taukoja ja venytellä jäykkiä niveliä ja kipeitä lihaksia.

Hoidon avulla lievitetään tulehdusta ja estetään nivelten vaurioitumista. Sairaudessa voi olla pitkiä oireettomia jaksoja, ja nykyhoitojen avulla useimmat reumaatikot voivat elää täysipainoista elämää.