Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Nivelreuma

Tervetuloa!

Nivelreuma

Tältä sivustolta saat tietoa nivelreumasta. Valikossa vasemmalla on tarkempia tietoja nivelreuman hoidosta, sen syistä ja oireista.

Nivelreuma on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa tulehduksia nivelissä, etenkin käsissä ja jaloissa. Tulehdus saattaa vaurioittaa rustoa ja rustonalaista luuta. Nivelreuma on yleissairaus eli se voi aiheuttaa oireita muuallakin kuin nivelissä, kuten keuhkoissa, ihossa ja silmissä. Tämä on onneksi suhteellisen harvinaista. Nivelreuman aktiivisuus vaihtelee ja välillä voi sairaus voi rauhoittua. Toisaalta elimistön immuunijärjestelmää aktivoivat tekijät, kuten infektiot, voivat pahentaa myös reuman oireita.

Nivelreuma on yleisin tulehduksellinen reumasairaus. Sitä sairastavia on kaikkialla maailmassa, kaikilla ilmastovyöhykkeillä ja vaihtelevassa määrin kaikkien etnisten ryhmien joukossa. Lasten nivelreumaa kutsutaan lastenreumaksi. Sitä on useita eri muotoja ja on ilmeistä, että nivelreuma ja lastenreuma ovat eri sairauksia.

03-2016-RHEU-1044733-0053