Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Reumasairaudet

Olet nyt sivustolla, josta löydät tietoa nivelreumasta, selkärankareumasta sekä nivelpsoriaasista. Nämä kaikki ovat tulehduksellisia autoimmuunisairauksia, joiden oireet tuntuvat erityisesti nivelissä ja/tai selkärangassa. Tulehdus aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä, mikä voi vaikeuttaa liikkumista.

Nivelreuma, selkärankareuma ja nivelpsoriaasi ovat sairauksia, joissa elimistön immuunipuolustus ei toimi niin kuin sen pitäisi. Puolustus ylireagoi. Normaalisti tulehdus suojelee elimistöä sen ulkopuolelta tulevia vihollisia, kuten bakteereja ja viruksia, vastaan. Elimistön immuunipuolustus aktivoituu ja käynnistää tulehdusreaktion, joka pyrkii nujertamaan vihollisen. Kun tulehdus käynnistyy ilman selvää syytä vaikkapa nivelessä, se on haitallinen. Tulehdus aiheuttaa nivelessä turvotusta ja kipua. Kun suuri nivel tulehtuu, vaikeutuu liikkuminen ja työnteko.

03-2016-RHEU-1044733-0053