Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Potilaskokemuksia

Potilas Osteoporoosi Raija

"Minulla todettiin osteoporoosi luuntiheysmittauksessa. Mitään oireita minulla ei ollut ja tämä tietysti hämmästytti minua kovasti. Olin kyllä ajatellut, että hentorakenteisena luuni eivät kovin vahvat olisi, mutta osteoporoosi, se ei voi olla totta! Liikun erittäin paljon, työni oli erittäin raskasta siivoustyötä, kävelin tai pyöräilin työmatkat, sen lisäksi tanssin monta tuntia viikossa. Rivilattareita, paritansseja, myös esiintymisiä on ollut eikä tuntunut missään. Joskus iskiasoireita on ollut, mutta ne ovat poistuneet kokonaan luulääkkeen myötä, myös polven kipuoireet ovat poissa. Koen tärkeiksi myös kalsiumin ja D-vitamiinin."

"Jumppaan ja venyttelen joka päivä, mikä on tärkeä itsensä hoitamisessa. Mitään haitallisia oireita luulääkkeestä ei ole ollut, noudatan tietenkin ohjeita. Olen notkea ja minulla on vahvat lihakset ja syön terveellisesti. Seesaminsiemenet sisältävät paljon kalsiumia ja magnesiumia. Ehkä yksi syy osteoporoosiini oli aikainen menopaussi ja olen ajatellut, että myös jonkinlainen kalsiumin imeytymishäiriö, sillä mistään kokeista ei varsinaista syytä löytynyt."

"Olen iloinen siitä, että tämä todettiin nyt, niin on vielä jotain tehtävissä ja uskonpa melkein johonkin ihmeeseen. Kiitos myös lääkityksen. Kyllä minä tästä vielä vahvistun! Sairaudestani toivoisin, että ystävät eivät muistuttelisi. paitsi ohjeita kysyäkseen. Kiitos!"

"Tässä luulääkkeeseen liittyvä tositarina, jonka kuulin sivusta. Lääkäri kertoi kollegalleen, että hänen anopillaan todettiin osteoporoosi ja hän määräsi tälle luulääkettä. Anoppi oli ottanut lääkkeen aamuisin lähes ilman vettä ja meni sen jälkeen pitkäkseen. Siitä seurasi, että parin kuukauden kuluttua ruokatorveen tuli reikä ja hän joutui oleman pitkään sairaalassa. Kannattaa siis todella tutustua ohjeisiin niin vahinkoja ei pääse tulemaan."

Raijan allekirjoitus