Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Lääketutkimukset

Lääkkeen kehittäminen kestää kymmenkunta vuotta ja maksaa yli miljardi euroa. Katso videolta, miten lääkkeen matka kulkee molekyylistä apteekin hyllylle.

Jokaisen lääkeaineen ja rokotteen takana on yli 10 vuoden tutkimustyö ja laaja tutkijatiimi, jonka jäsenet ovat oman erikoisalansa huippuosaajia. MSD:llä on jatkuvasti kehitysvaiheessa useita lupaavia lääkkeitä eri sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Kliiniset lääketutkimukset ovat tärkeä osa MSD:n toimintaa myös Suomessa. Tutkimuksia on käynnissä vuosittain lähes 20. Vuositasolla niihin osallistuu noin 1000 potilasta ja lähes 100 lääkäriä noin kuudessakymmenessä eri tutkimuskeskuksessa.

Suomalaiset ja lääketutkimus

MSD:n TNS Gallupilla vuonna 2012 teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat erittäin myönteisesti Suomessa tehtäviin lääketutkimuksiin. Kotimaisia lääketutkimuksia pidetään korkeatasoisina ja turvallisina.

Suomalaisten selkeä enemmistö, lähes 80 prosenttia vastaajista, pitää lisäksi hyvänä, että Suomessa myyntiin tulevat lääkkeet tutkitaan myös suomalaisilla potilailla ennen niiden käyttöönottoa. Enemmistö suomalaisista olisi myös itse valmis osallistumaan kliinisiin lääketutkimuksiin.

 

Osallistuminen lääketutkimukseen

Lue lisää MSD:n lääketutkimukseen osallistumisesta sekä meneillään olevista tutkimuksista Merck Clinical Trials -sivustolta. Suomessa käynnissä olevia tutkimuksia voi etsiä etusivun hakutoiminnolla.

2017-06-CORP-1128938-0000