Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Apu migreenin hoitoon

Mitä sinun pitäisi kertoa lääkärillesi, että hän pystyisi antamaan sinulle parhaan avun migreenin hoitoon?

Jos sinulla on kysyttävää migreenistä tai sen hoito-ohjelmasta, muistathan kysyä niistä lääkäriltäsi.

Kun pyrit löytämään mahdollisimman nopean ja tehokkaan avun migreenin hoitoon, tärkeintä on keskustella asiasta terveydenhuollon asiantuntijan kanssa. Vaikka tarjolla onkin yhä enemmän erilaisia hoitoja migreeniin, vain oma lääkärisi pystyy päättelemään, mikä lääkitys sopii sinulle parhaiten.

Kun valmistaudut tapaamaan lääkärisi vastaanotolla, voisit miettiä etukäteen esimerkiksi seuraavia kysymyksiä, joiden aiheena on migreenin hoito:

  • Millaisia oireita sinulla on migreenikohtauksen aikana? Onko joitakin erityisiä tekijöitä, jotka laukaisevat migreenikohtauksen? Onko sinulla kohtauksia nykyään tiheämmin tai ovatko ne vaikeutuneet/ käyneet pahemmiksi edellisen lääkärissä käyntisi jälkeen?
  • Joudutko olemaan poissa töistä, koulusta tai jättämään väliin muita tilaisuuksia migreenin vuoksi?
  • Helpottaako lääkityksesi migreeniin liittyviä oireita kuten pahoinvointia, valonarkuutta tai ääniherkkyyttä?
  • Helpottaako nykyinen lääkityksesi migreenin oireita kahden tunnin kuluessa lääkkeiden ottamisesta? Saatko lääkkeen avulla myös normaalin toimintakykysi takaisin kahden tunnin kuluessa lääkkeen ottamisesta?
  • Oletko huomannut tarvitsevasi migreenilääkitystä yhä suurempia määriä tai otatko niitä yhä useammin?
  • Onko sinun vaikea juoda nestettä kohtauksen kestäessä?

Varaa aika lääkärillesi jo tänään keskustellaksesi migreenistäsi sekä tämänhetkisestä ja aikaisemmasta lääkityksestäsi. Lääkärisi pystyy kertomaan sinulle nopeista ja tehokkaista migreenin hoito -vaihtoehdoista, jotka saattavat toimia kohdallasi paremmin (Tulosta tämä sivu avuksi lääkärin vastaanotolle).