Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Päänsärkyä? Voisiko syynä olla migreeni?

Jos kärsit toimintakykyä rajoittavista päänsärkykohtauksista, syynä voi olla migreeni. Et ole yksin vaivan kanssa. Miljoonat ihmiset kärsivät migreenistä juuri niin kuin sinäkin.

Onneksi on keinoja saada migreeni hallintaan. Näiden sivujen tarkoitus on auttaa sinua ymmärtämään paremmin migreenin luonnetta. Ja vaikka ehkä migreeniäsi jo hoidetaankin, voi olla, että et ole tietoinen lääkehoidoista, jotka auttavat sinua saamaan elämäsi paremmin hallintaan.

Tee pääsärkytesti

Tee päänsärkytesti ja kuvaile minkälainen päänsärkysi on. Testi auttaa lääkäriäsi laatimaan päänsärystäsi oikean diagnoosin.

Pidä päänsärkypäiväkirjaa

Auta lääkäriäsi ymmärtämään paremmin pääsärkyäsi ja lataa itsellesi päänsärkypäiväkirja. Päiväkirja on kätevä ja helposti täytettävä työväline, johon kirjaat kohtauksesi oireet.

Migreenilääkkeet ja hoitovinkit

Migreenin hoidossa käytetään kolmenlaisia lääkkeitä. Lue minkälaiset lääkkeet sopivat akuutin migreenin hoitoon, millä lievität oireita tai ennaltaehkäiset migreenin.

NEUR-1072350-0000 01/2016