Parempaa Elämää on MSD Finlandin terveyden ja hyvinvoinnin palvelu, johon on koottu tietoa kuluttajille, potilaille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Mikroinjektio eli ICSI (Intracytoplasmic Sperm Injection) hoidot

Perinteisen IVF-hoidon edellytys on siittiöiden riittävän hyvä laatu. Aina hyvälaatuisia siittiöitä ei kuitenkaan ole käytössä riittävästi. Mikroinjektiohoidosta on kehittynyt tärkeä miehestä johtuvan lapsettomuuden hoitomuoto. Munasolun mikroinjektiossa (Intracytoplasmic Sperm Injection, ICSI) yksi ainoa siittiö ruiskutetaan suoraan munasolun sisään ohuella lasineulalla.

Vaikka siemennesteestä ei löytyisi yhtään siittiötä esimerkiksi siemenjohtimien tukoksen vuoksi, on raskauksia aikaansaatu käyttämällä hedelmöityksessä suoraan kiveksestä, lisäkiveksestä tai siemenjohtimista kerättyjä siittiöitä. Tämä on oleellisesti vähentänyt luovutettujen siittiöiden käyttöä lapsettomuushoidoissa.

Mikroinjektiota varten munasolut kypsytetään ja kerätään kuten tavanomaisessa koeputkihedelmöityksessä. Kun ICSI-hedelmöityksellä saadut alkiot on siirretty kohtuun, päästään vastaaviin raskauslukuihin kuin perinteisessä IVF:ssäkin.

Hedelmöitys mikroinjektiolla on miehestä johtuvan lapsettomuuden hoidossa yhtä tärkeä menetelmä kuin koeputkihedelmöitys naisesta johtuvan lapsettomuuden hoidossa. Mikroinjektiota on käytetty myös tapauksissa, joissa munasolut eivät syystä tai toisesta hedelmöity, vaikka siittiöissä ei ole todettu vikaa.

WOMN-1197959-0000 10/2016